Včelí produkty

Říká vám něco apiterapie? Jedná se o léčbu za pomoci včel a včelích produktů. Nemusíte však ani podstupovat žádnou speciální kúru, abyste vyzkoušeli účinky medu, propolisu, mateří kašičky či včelího vosku na vlastní kůži. A protože se v případě včelích produktů jedná skutečně o všestranné využití, je možné je užívat jak vnitřně, tak zevně. Zajímá vás, k čemu jsou konkrétní včelí produkty dobré a jak je možné je používat?

Med pro zdraví i hubnutí

Nejrozšířenějším a nejoblíbenějším včelím produktem je med, kterému se ne nadarmo říká tekuté zlato. Jedná se o první pomoc při nachlazeních, zánětech, ale i ztrátě energie. Med má skvělé detoxikační účinky, a proto je součástí mnoha zábalů či masáží, které jsou čím dál oblíbenější. Ačkoliv je med sladký, je velice účinný při hubnutí. Zvláště pokud med zkombinujete se skořicí, nakopnete nejen váš metabolismus, ale urychlíte i spalování kalorií. Med má navíc příznivý vliv na snížení hladiny cholesterolu v krvi.

obrazekVzhledem k tomu, že je dnes na trhu k dostání řada levných napodobenin medu, které mnohdy obsahují spíše škrobový sirup než zdraví prospěšné látky, je větší zárukou pořídit si takzvaný BIO med, který pochází z ekologické produkce. Nevýhodou je však vyšší cena.

Věděli jste, že je ve farmacii využívaný i včelí jed? Výborný je například proti revmatismu, tenisovému lokti a dokonce dokáže rozpustit i některé látky, které se v kloubech usazují.

Včelí vosk

Možná budete překvapeni, že včelí vosk zdaleka neslouží pouze k výrobě přírodních svíček. Jeho využití je mnohem širší. Trápí-li vás onemocnění horních cest dýchacích, možná je nejvyšší čas vyzkoušet žvýkat plásty z panenského včelího vosku. Tento postup je rovněž prevencí před vznikem aft či paradontózy. Med, který z plástu vyžvýkáte, navíc krásně vybělí vaše zuby.

Víte, kolik medu včely potřebují k výrobě jednoho kilogramu vosku? Pokud jste tipovali tři a více kilogramů, vaše odpověď je správná.

Propolis

Kromě medu a včelího vosku je dalším užitečným včelím produktem propolis. Jedná se o lepivou masu, kterou včely sbírají z poupat borovic. Propolis působí jako intenzivní antibiotikum a má zároveň velice hojivé účinky. Nevýhodou používání propolisu či propolisové tinktury však je, že může vyvolat alergie. Abyste předešli alergické reakci, aplikaci propolisu nejprve vyzkoušejte na jemné kůži v podpaží.

Kategorie: Alternativní medicína Autor: Vcelar
Vaše názory k článku (8)
Seřadit:
Eliška Z. | Pondělí 26. Září 2016, 19:34
Med je opravdu výborný i jako lék. Nejkvalitnější med je s označením Český med.
Souhlasím (0x) | Nesouhlasím (0x) Odpovědět

Izabela8 | Neděle 27. Listopad 2016, 21:59
Není to dávno co jsem přestala sladit cukrem a začala sladit medem. Jídla jsou i výrazně chutnější s medem.
Souhlasím (0x) | Nesouhlasím (0x) Odpovědět

Návštěvník | Středa 28. Duben 2021, 13:44
Это услуги парикмахерских и фотоателье, ремонт и пошив швейных и трикотажных изделий, ремонтное обслуживание бытовых машин и радиоэлектронной аппаратуры, ремонт жилья. Это делается для того, чтобы отделить их от тех услуг, которые тоже принято называть услугами, но которые направлены не на самого человека, а на вещи, ему принадлежащие, или на имущество юридических лиц. При таких факторах химчистка просто необходима. Когда кожа высохнет, вы сможете решить, подходит ли выбранное вами средство или нужно применить для чистки другой вариант. За эти деньги вы получите удаление загрязнений гарантированно безопасными для коврового покрытия моющими средствами. По распространенности воспалительного процесса на коже различают: АтД ограниченный - с локализацией преимущественно на лице и площадью поражения кожи не более 5-10%; АтД распространенный - с площадью поражения от 10 до 50%; АтД диффузный - с обширным поражением более 50% поверхности кожных покровов. Насадки с внутренним впрыском раствора..чистка ковролина киев. Смотрите по ссылке [url=https://club-mam.com/forum/messages/forum5/topic2029/message6140/]https://club-mam.com/forum/messages/forum5/topic2029/message6140/[/url] [b]Как Почистить Диван В Домашних Условиях: Эффективные Способы[/b] Необходимо сразу же удалить все твердые остатки с поверхности, а само рвотное пятно прикрыть бумажными салфетками или старой ветошью для впитывания жидкости. При обращении в компанию Cleantec вы всегда можете рассчитывать не только на лучшую цену, но и на самый оперативный результат. Результат чистки может оказаться плачевным: иногда «слетают красители», иногда одна часть тканевого состава дает усадку, а другая - наоборот вытягивается, и получается брак. 2 - Легкое ограничение жизнедеятельности (Не может выполнять ту активность, которая была до заболевания, но может справляться со своими делами без посторонней помощи. Способ ее использования аналогичен описанным выше для манки и соли: рассыпаете заварку, сметаете ее щеткой, повторяете при необходимости, после чего очищаете ковер при помощи пылесоса. Младенческая стадия АтД формируется у детей с периода новорожденности до двух лет и характеризуется острым воспалением кожи с высыпаниями на коже папул и микровезикул с выраженной экссудацией и мокнутием (экссудативная форма)..химчистка дивана от мочи киев.
Souhlasím (0x) | Nesouhlasím (0x) Odpovědět

DanielaB | Středa 08. Prosinec 2021, 05:59
Terrific postings, Thanks a lot. Feel free to surf to my homepage ... [url=https://www.imiwin.asia/]ស្លុត[/url]
Souhlasím (0x) | Nesouhlasím (0x) Odpovědět

Leonardo | Neděle 13. Březen 2022, 17:31
Awesome posts, Thanks.
Souhlasím (0x) | Nesouhlasím (0x) Odpovědět

Sherlene | Čtvrtek 07. Duben 2022, 10:27
Amazing stuff With thanks. Feel free to visit my homepage: [url= https://dirtyfamilyporn.com/]dirtyfamilyporn.com[/url]
Souhlasím (0x) | Nesouhlasím (0x) Odpovědět

LaurelZe | Pondělí 17. Říjen 2022, 16:07
You said it nicely.!
Souhlasím (0x) | Nesouhlasím (0x) Odpovědět

Návštěvník | Pondělí 14. Listopad 2022, 11:54
You have made your point!
Souhlasím (0x) | Nesouhlasím (0x) Odpovědět