Houstičky z toustovače

obrazekSuroviny (na 2 houstičky):

  • 30g celozrnná mouka (žitná, pšeničná…),
  •  ½ lžička kypřícího prášku,
  • vejce,
  • 25ml mléko,
  • sůl,
  • máslo či olej  - na vymazání toustovače

 

Postup:

Nejprve smícháme mouku s kypřícím práškem, poté přidáme všechny zbylé ingredience a pořádně promícháme, aby v těstě nebyly hrudky.  Necháme odpočinout 15-30 minut. Toustovač si vymažeme máslem nebo olejem a necháme rozpálit. Do toustovače nalijeme těsto, zavřeme a počkáme, až budou houstičky zlatavé. Je třeba houstičky kontrolovat, aby se nespálily. Houstičky můžeme podávat například s ředkvičkovou či jakoukoli jinou pomazánkou a kefírovým mlékem.

Autor: Barbora Kudrnovská

Kategorie: Zdravé recepty Autor: admin
Vaše názory k článku (0)
Seřadit: