Makové lívanečky s pomerančovým nádechem

obrazekSuroviny:

  • 50 g celozrnná mouka (pšeničná, žitná…)
  • 15 g mletý mák
  • 1 vejce
  • 60 ml mléko (kravské či rostlinné)
  • půlka menšího pomeranče
  • sladidlo (med, stévie...)
  • špetka kypřícího prášku

 

Postup:

Smícháme mouku, mák, kypřící prášek a sladidlo. Poté přidáme vejce, mléko a šťávu z půlky pomeranče. Metličkou pořádně promícháme. Rozpálíme kvalitní pánev a opékáme dozlatova z obou stran, buď na sucho či použijeme trochu kokosového oleje. Můžeme dozdobit jogurtem, javorovým sirupem a ovocem které máme rádi.

 

 

Autor: Barbora Kudrnovská

Kategorie: Zdravé recepty Autor: admin
Vaše názory k článku (0)
Seřadit: