Mléčná vegan rýže

obrazekNa 1 porci potřebujeme:

  • 100 g vařené rýže,
  • 3-4 lžíce javorového (nebo agáve) sirupu,
  • 250 ml rostlinného (sojového, rýžového) mléka- ideálně s kalciem,
  • menší jablko,
  • dýňová semínka/chia/kokos/mák/rozinky/ořechy,
  • (+ jablečná vláknina)
  • skořice

 

Postup:

1.      Uvařenou rýži dáme povařit do 200 ml mléka (2-3 min).

2.      Přidáme pár lžic sirupu – záleží na každém, jak moc chce mít rýži sladkou.

3.      Nastrouháme jablko a přidáme k rýži. Můžeme přidat lžičku jablečné vlákniny.

4.      Posypeme dýňovými (nebo třeba chia) semínky, rozinkami, kokosem- jak má kdo rád.

 

Ideální jako snídaně :-)

Autor: Lucie Kovářová

Kategorie: Zdravé recepty Autor: admin
Vaše názory k článku (0)
Seřadit: