Na 1 porci potřebujeme:
- 100 g vařené rýže,
- 3-4 lžíce javorového (nebo agáve) sirupu,
- 250 ml rostlinného (sojového, rýžového) mléka- ideálně s kalciem,
- menší jablko,
- dýňová semínka/chia/kokos/mák/rozinky/ořechy,
- (+ jablečná vláknina)
- skořice
Postup:
1. Uvařenou rýži dáme povařit do 200 ml mléka (2-3 min).
2. Přidáme pár lžic sirupu – záleží na každém, jak moc chce mít rýži sladkou.
3. Nastrouháme jablko a přidáme k rýži. Můžeme přidat lžičku jablečné vlákniny.
4. Posypeme dýňovými (nebo třeba chia) semínky, rozinkami, kokosem- jak má kdo rád.
Ideální jako snídaně :-)
Autor: Lucie Kovářová