Čerstvé klíčky mungo - velice prospěšné pro zdraví

Avatar

Čerstvé klíčky mungo - velice prospěšné pro zdraví

Kullinka (5 příspěvků) Čtvrtek 10.03.2016 | 20:42:38

Prý jsou čerstvé klíčky mungo (tepelně neupravené) velice prospěšné pro zdraví.
Máte tip, jak si je vypěstovat a v jaké podobě je nejlepší je konzumovat?
Avatar

Čerstvé klíčky mungo - velice prospěšné pro zdraví

Janka Reztková (10 příspěvků) Čtvrtek 05.01.2017 | 16:20:24

klíčky si vypěstujete v pohodě i doma, ale já osobně jsem jim nepřišla na chuť
Avatar

Čerstvé klíčky mungo - velice prospěšné pro zdraví

listonoška (17 příspěvků) Čtvrtek 15.12.2016 | 19:35:34

,
Avatar

Čerstvé klíčky mungo - velice prospěšné pro zdraví

Postava do červena (189 příspěvků) Pátek 03.06.2016 | 17:36:38

Musí se tepelně upravovat? Co jsem slyšela, tak veškeré jídlo je mnohem zdravější čerstvé...
Avatar

Čerstvé klíčky mungo - velice prospěšné pro zdraví

housenka (10 příspěvků) Pátek 25.03.2016 | 09:09:09

Návod na klíčení

,
Avatar

Čerstvé klíčky mungo - velice prospěšné pro zdraví

Leonna (0 příspěvků) Úterý 22.03.2016 | 19:32:12

Nenaklíčené fazolky nějlépe v BIO kvalitě pořádně propláchněte, dejte do nějaké misky a přilijte tolik studené vody, aby je převyšovala přibližně o 1 cm. Nechte je takto přes noc. Ráno vodu z fazolek slijte a několikrát je propláchněte a nechejte odkapat.
Poté vraťte fazole zpět do misky, překryjte navlhčenými papírovým ubrouskem a nechejte naklíčit. Kontrolujte, zda fazolky nejsou suché, případně je důkladně propláchněte pod tekoucí vodou.

Nechte klíčit v pokojové teplotě přibližně 2-3dny, poté ungo propláchněte a uksladněte v uzavíratelné dóze v ledničce.
Obvykle vydrží svěží 3-5 dnů.
Vždy před konzumací semínka dobře proberte, může se stát, že některé nevyklíčí a stává se tak velkou hrozbou pro zuby.
Avatar

Čerstvé klíčky mungo - velice prospěšné pro zdraví

Machina Port (9 příspěvků) Pondělí 21.03.2016 | 08:47:18

Klíčky mě vždycky odpuzovaly. Vypadjí hrozně, ale jakmile jsem objevila jejich poklady a výrazný vliv na zdraví, tak na ně nedám dopustit. Za chvíli máte rychlý a chutný salát! Naklíčené fazole se konzumují nejčastěji syrové, obsahují totiž významné množství vitaminů a minerálů, které by se mohly tepelnou úpravou zničit.
Avatar

Čerstvé klíčky mungo - velice prospěšné pro zdraví

holoubek (8 příspěvků) Pondělí 21.03.2016 | 07:05:47

Všechny naklíčené luštěniny obsahují celou řadu vitaminů: A, vitaminy skupiny B, C i cenný vitamin E. Jsou bohaté na bílkoviny, obsahují jich dokonce zhruba tolik, jako maso. Klíčky mungo jsou velmi moderní luštěninou, mají specifické a aroma a jsou zdrojem důležitých látek. Výborné je to, že je můžete klíčit přes zimu, takže máte po celý rok přísun důležitých látek.