Vepřová pečeně se zeleninou a pohankou

Avatar

Vepřová pečeně se zeleninou a pohankou

Lucie (11 příspěvků) Pátek 27.04.2018 | 13:16:32

Budeme potřebovat:
Cca 1kg vepřové pečeně bez kosti (dělala jsem na více porcí, klidně použijte masa míň)
2 cibule
Vegeta, sojová omáčka, kmín, sůl, pepř
Mražená kukuřice, hrášek
Červená a žlutá paprika
Plechovka fazolí v rajčatové omáčce
2 brambory
3 lžíce solamylu
Tlakový hrnec

Postup:
K tomuto vaření jsem použila tlakový hrnec, ve kterém je maso uděláno velmi rychle do měkka, a proto jsem si ho oblíbila.
Na oleji orestujeme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme maso na nudličky, poprášíme vegetou a přidáme sojovou omáčku a kmín. Zalijeme libovolným množství vody. Záleží na tom, kolik budeme chtít omáčky, a dáme vařit na cca 45 minut. Poté odděláme poklici, přidáme hrášek, kukuřici, papriky nakrájené na tenké plátky a fazole z plechovky. Chvilku ještě povaříme, přidáme dvě nastrouhané brambory, a pokud to budete mít dostatečně husté, můžete už jen finálně dochutit (sůl, pepř, sojová omáčka). Já jsem měla omáčky více a brambory mi to nezahustily, tak jsem musela přidat ještě 3 lžíce solamylu rozmíchaného ve studené vodě.
Podávala jsem s pohankou a ledovým salátem. Na další porci si k tomu uvařím rýžové těstoviny a to bude také velká dobrota.

Zatím zde nejsou žádné příspěvky.