Vaječná omeleta a sójové maso s kuskusem

obrazekPotřebujeme:

  • kuskus (80 g),
  • sójové maso – plátky,
  • 2 ks vejce,
  • kořeněný sýr,
  • žampiony,
  • koření (sůl, pepř, china, chilli, mahá, libeček, curry),
  • voda,
  • sýr (normální – např. eidam),
  • rostlinný/olivový olej

 

Postup:

1)  Uvaříme maso dle návodu na balení (přelijeme vroucí vodou a necháme 30 min)

2)  Maso osmahneme na pánvi s trochou oleje (3 min), poté zalijeme trochou vody, okořeníme kořením, které máme rádi (china, curry, mahá, chilli + sůl a pepř) a necháme dusit (10 min). Nakonec by maso mělo být krásně měkké.

3) Uvaříme kuskus dle návodu (zalijeme vroucí vodou a necháme 5-10 min).

4) Na pánvi dáme rozehřát trochu oleje. Rozšleháme vidličkou 2 vejce, přidáme k nim nastrouhaný sýr a žampion nakrájený na plátky, osolíme a opepříme dle chuti. Směs vylijeme na pánev, kde jsme předem rozehřáli olej. Necháme omeletu smažit z jedné strany (cca 2 min), poté ji obrátíme a necháme ji smažit z druhé strany.

5) Můžeme servírovat – vše poskládáme na velký talíř, na ozdobu posypeme kuskus slunečnicovými semínky a přidáme libeček. Můžeme také přidat na plátky nakrájený kořeněný sýr.

 

TIP:

  • Sójové maso dejte den předem do lednice (na noc), do hrnce se studenou vodou a okořeňte. Následující den má mnohem lepší chuť, než když ho přelijeme horkou vodou + koření se přes noc rozleží.
  • Toto jídlo je vhodné udělat v dobu, kdy máme k dispozici jen základní suroviny a nevíme co vařit. Přesto je toto jídlo velice chutné, ale i syté.

Autor: Vendula Jindrová

Kategorie: Zdravé recepty Autor: admin
Vaše názory k článku (0)
Seřadit: