Lucie
(11 příspěvků)
Pátek 08.12.2017 | 13:58:26
Tak tyhle perníčky jsou DOKONALÉ!!! Vřele doporučuji vyzkoušet! Chutnají nám ještě více než klasické.
Budeme potřebovat:
150g dýňového pyré
1 vajíčko
Perníkové koření, trochu mletého muškátového oříšku + 1 lžička sody
400g celozrnné mouky
100g másla
100g třtinového cukru nebo sladidlo
100g medu
Na potření: 2 lžíce rumu+ 1ČL citronové šťávy+ vanilkové flav drops
Postup:
Nejprve si připravíme dýňové pyré a to tak, že dýni rozkrojíme, vydlabeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do hrnce. Jakmile máme dýni měkkou, slijeme vodu a tyčovým mixerem rozmixujeme. A dýňové pyré máme hotovo.
V míse smícháme mouku s koření a sodou, přidáme dýňové pyré, vajíčko, med, sladidlo nebo třtinový cukr a máslo. Vypracujeme hladké těsto. Pokud se vám bude lepit, přidejte více mouky . Vypracujte v bochánek a dejte odležet do lednice.
Tohle těsto je trochu jiné než klasické. Příjde mi, že není takové pevné, a když ho budete válet, má tendenci se smrskávat zpět.
Vyválejte plát silný cca 3 mm a vykrajujte oblíbené tvary. Pečeme v troubě na 180°cca 10 minut. Krásně nabudou a jsou úplně měkkoučké! Hned po vytažení z trouby potřete rumem smíchaným s citronovou šťávou a troškou sladidla nebo cukru. Nemusíte se bát, že by byly moc rumové nebo kyselé od citronu. Jsou prostě výborné!