Určitě je zdravé konzumovat banány a spíše než nad zralostí banánů bych se zamýšlela nad množstvím, které konzumujete a denní dobou, ovoce je obecně lepší jít dopoledne.
Možná se budete divit, ale zelený banán napomáhá snižovat riziko rakoviny tlustého střev. Takže preventivně by ho mohl občas konzumovat každý, abychom už konečně přišli o to neslavné prvenství v počtu nemocných rakovinou tlustého střeva!
Zralý banán je jedním z nejúčinnějších protirakovinných prostředků.
Žlutý banán s tmavými skvrnami je z hlediska jeho užitečnosti pro lidské zdraví ještě mnohonásobně prospěšnější.
Není to žádný zázrak... podložte to daty. Taky je potřeba říci, kolik si z toho banánu vezmete. Dále je potřeba bavit se o tom, v jaké kvalitě banán máte. Banány v našich končinách takové vlastnosti nemají v žádném případě....
Výživové vlastnosti banánu se v průběhu dozrávání mění. Čím zralejší je, tím sladčeji chutná. Když jíte přezrálý banán, jíte vlastně čistý cukr. Zraješí banán je tedy pro naše zdraví více prospěšný než zelený!