Budeme potřebovat:
250g špaldové mouky
50g hladké mouky + 50g kokosu
120g bílků
50g másla
3 PL mletých lněných semínek
Perníkové koření, skořice
Sladidlo, prášek do pečiva, voda/ mléko na zředění směsi
Na náplň:
500g tvarohu, 1 vanilkový puding (prášek), mléko na zředění, sladidlo, 2 jablka
Postup:
Sypké ingredience na těsto si smícháme dohromady, přidáme rozpuštěné máslo a z bílků vyšlehaný sníh. Lněná semínka si smícháme s troškou vody, aby nám vytvořila takovou lepivou směs, a přidáme do těsta. Poté už jen zředíme mlékem nebo vodou do správné konzistence. Já jsem sice nedávala, ale klidně si přidejte do těsta třeba i 50 g kokosu (to už je to množství napsané v ingrediencích na začátku) nebo kousky vysokoprocentní čokolády, myslím si, že by to mohla být skvělá kombinace a příště to tak určitě vyzkouším . Asi 1/3 - 1/2 těsta si odložte do krabičky a dejte do mrazáku alespoň na 3 hodiny. Zbytek těsta dejte do ledničky.
Tvaroh smícháme s pudinkem a zředíme trochou mléka. Pokud jste fanoušci tvarohu, klidně ho dejte i více. Přidáme sladidlo nebo med.
Těsto vytáhneme z lednice. Pokud bude moc hutné, zředíme ho ještě trochou mléka. Nalijeme ho do vymazané dortové formy, na to opatrně poklademe tvarohovo-pudinkovou směs, zastrouháme 2 jablíčky, ze kterých jsem vymačkala šťávu, a zastrouháme zbytkem těsta z mrazáku. Nelekejte se, pokud se vám těsto začne trochu lepit, také jsem to tak měla.
Pak už jen dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme asi 45-50 minut.