Minilangoše

Avatar

Minilangoše

Majda (3 příspěvky) Pondělí 17.07.2017 | 15:27:49

Sedíte doma a přemýšlíte nad tím, co pro sebe a svou rodinu připravíte na večeři? Po náročném letním dni se jistě nespokojí pouze s pečivem, chce to něco originálnějšího. Možná palačinky? Lívance?
A potom vám to dojde, vaše děti i manžel přece milují langoše. Neobejde se akce, kde byste neutráceli za přesmažené placky s kečupem, které jsou většinou tak velké, že je ani jedno z vašich dětí nedojí, ale přesto návrh ušetřit a koupit jeden společný langoš předem malí členové rodiny zamítnou.
Mám pro vás tedy návod, jak si udělat langoše doma rychle, levně, zdravě a „na míru“.
Postačí k tomu velmi málo. Ingredience má předpokládám doma téměř každý.
I kdyby se v lednici nenašlo nic jiného, mléko je - alespoň v naší rodině – její stálou součástí.
Dále budete potřebovat mouku, vajíčka, trochu soli, česnek a olej.
Samozřejmě potom navrch patří kečup a pokud doma máte, můžete pro ty nejmlsnější nastrouhat sýr.

NA MINILANGOŠE BUDETE POTŘEBOVAT:
- 150g hladké mouky
- 200 ml mléka
- sůl
- 1 vejce
- 1 stroužek česneku
- strouhaný sýr
- 3 lžíce oleje
- kečup

POSTUP:
Je to snadné, v podstatě se jedná o lívance naslano.
Smíchejte 150g hladké mouky, 1 vejce, 200ml mléka, 1 stroužek česneku a 3 lžíce oleje. Osolte a pokud chcete a máte dostatek strouhaného sýra, přidejte polovinu přímo do těsta (potom dolijte úměrně mléka, aby vzniklo těsto husté zhruba jako na zmiňované lívance).
Z těsta poté na másle smažíme malé lívance – langoše.
Z uvedeného množství potravin vznikne okolo dvaceti placek, tedy dost pro čtyřčlennou rodinu.
Podávejte nejlépe ještě za tepla s kečupem a nastrouhaným sýrem, skvěle se však hodí například i jako příloha k dušenému hrášku.
Zatím zde nejsou žádné příspěvky.