Potřebujeme:
- 2 ks tortilly,
- 2 ks kukuřice,
- pažitka,
- růžička květáku a brokolice,
- plátky sójového masa/robi/seitanu – cca 5 ks,
- různé sýry (parmezán, kořeněný sýr, eidam, uzený,…),
- 2 polévkové lžíce smetany
Postup:
1) Jednu kukuřici „oloupeme“ – odstraníme z ní všechny kukuřičná semínka (to, co jíme), aby nám zbyla dužina. Druhou kukuřici si dáme stranou.
2) Růžičky květáku a brokolice dáme do osolené, vroucí vody dokud nebudou měkké (cca 5 min).
3) Do zapékací mísy dáme všechny zbylé ingredience – pokrájené růžičky květáku a brokolice, kukuřici, kterou jsme si vydloubali, plátky masa. Vše rovnoměrně rozprostřeme, na vrch dáme plátky sýrů, a celou směs zalijeme smetanou, popř. můžeme dokořenit podle libosti.
4) Zapékací mísu dáme do trouby, kterou zapneme na 180°C a necháme péct cca 10 min (jde nám pouze o to, aby se vše zapeklo).
5) Do trouby ještě přihodíme kukuřici (ta, kterou jsme si na začátku odkládali)
6) Mezitím si na čisté, suché pánvi opečeme z každé strany obě tortilly.
7) Poté už jen servírujeme – na jednu tortillu rozprostřeme zapečenou směs, posypeme nakrájenou pažitkou, přikryjeme druhou tortillou, rozkrájíme na menší části a přidáme opečenou kukuřici.
Autor: Vendula Jindrová